Crème brûlée

 (1)
Crème brûlée – garsus visame pasaulyje nuo pirmo šaukštelio pavergiantis tradicinis prancūziškas desertas. Minkšto kremo ir traškios karamelinės plutelės derinys – tiesiog užburia.
© St.Michel restorano nuotr.
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pirmiausia sutrinkite kiaušinių trynius su cukrumi. Pašildykite pieną kartu su grietinėle ir vaniline lazdele 60 laipsnių temperatūroje. Gautą masę išpilstykite į indelius. Į skardą įpilkite šilto vandens, sudėkite į ją paruoštus pusgaminius ir, uždengę dangčiu, dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.

Ištraukę iš orkaitės, leiskite masei atvėsti, vėliau dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai. Tada ant kiekvienos porcijos užberkite po 1 arbatinį (20 g) šaukštelį cukraus ir deginkite su karamelizatoriumi. Jei jo neturite, sudėkite indelius į skardą aukščiausioje pozicijoje ir kepkite apie 1 minutę. Cukraus plutelė turi būti traški, auksinės spalvos, o pati masė šalta.

St. Michel restoranas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 ml Grietinėlė 35 % riebumo
250 ml Pienas
150 ml Cukrus
15 vnt. Kiaušinių tryniai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
Papuošimui:
200 g Cukrus
Uogos
Porcijos: 10
Sudėtingumas :