Citrininis pyragas su gervuogėmis

Galite kepti ne vieną didelį, o daug mažų pyragėlių, panaudodami mažas formeles.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Citrinas supjaustykite nemažomis dalimis. Dviejų citrinų žievelę supjaustykite šiaudeliais. Pabarstykite cukrumi, sudėkite vanilės ankštį ir sėkleles, užpilkite vandeniu taip, kad visiškai apsemtų citrinas. Virkite valandą – pusantros, kol suminkštės citrinos.

Išgriebkite citrinas, su dalimi sirupo sutrinkite trintuvu. Palikite atvėsti. Sumaišykite su tryniais ir grietinėle. Likusį sirupą su žievelėmis virkite, kol sutirštės, paskui palikite atvėsti.

Sumaišykite visus komponentus tešlai, užminkykite elastingą tešlą. Susukite į plėvelę ir 15 min. įdėkite į šaldytuvą. Paskui iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo į ploną lakštą, įklokite į sviestu išteptą kepimo formą, į vidų supilkite įdarą ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje 1 val. Kai atvės, patiekite su sirupu, papuošę gervuogėmis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
300 g Miltai
150 g Sviestas
70 g Cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
2 vnt. Kiaušinių tryniai
1 pakelis Vanilinis cukrus
Įdarui:
600 g Citrinos
600 g Cukrus
300 ml Grietinėlė (35 proc.)
6 vnt. Kiaušinių tryniai
Papuošimui:
1 stiklinė Gervuogės
Porcijos: 6
Sudėtingumas :