Citrininis keksas

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
2.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Citrinas nuplaukite, nusausinkite. Nutarkuokite dviejų citrinų žievelę, iš pusės citrinos išspauskite sultis.

Sumaišykite sviestą su cukrumi, plaktuvu išplakite iki vientiso masės. Plakdami įmuškite kiaušinius, suberkite dviejų citrinų žieveles, supilkite pusės citrinos sultis.

Sumaišykite miltus su migdolais, tada sumaišykite su sviesto mase. Tešlą sudėkite į formą, kepkite 40 – 50 min.

Keksą išimkite iš orkaitės, tegu 10 min. pravėsta. Paskui išimkite iš formos į indą, kad galutinai atvėstų.

Keksui sumirkyti sutarkuokite trečios citrinos žievelę, išspauskite iš likusių citrinų sultis, sumaišykite su gabaliniu cukrumi ir palikite 5 min. Paskui šaukšteliu suskaldykite cukraus gabalėlius.

Apšlakstykite keksą citrinos sultimis su žievele ir cukrumi. Palikite pastovėti 10 min., o tuomet jau galite valgyti.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

175 g Sviestas
175 g Cukrus
4 vnt. Kiaušiniai
3 vnt. Citrinos
125 g Miltai
50 g Migdolai (sukapoti)
75 g Gabalinis cukrus
Porcijos: 8
Sudėtingumas :