Cinamoninis naminis sūris

 (1)
Jau nemažai girdėjau, mačiau prekyboje, o ir buvau vaišinta cinamonu barstytu varškės sūriu, iš tiesų – labai skanu. Švelnios tekstūros, tirpstantis burnoj.

Tik maniškis – ne iš varškės. Po netrumpo bandymų laiko išgavau tobulą, jei ne tobuliausią, skonį – drėgnas, saikingai saldus, gaivus ir aromatingas.
© kumucia.com
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

3-5 l puode užkaitinu 1 l pieno.

Būtinai 2,5 procento riebumo, ne liesesnį ir ne riebesnį. Kai jau paviršiuje susidaro plėvelė, nugriebiu ją ir lėtai, plakdama pieną, supilu mišinį iš 5 kiaušinių, 1 indelio 30 proc. grietinės (350-400 g),
5-6 v.š. rudojo cukraus.

Nesustojant maišyti, kaitinu apie 15-20 minučių, kol masė sutirštėja ir pradeda matytis išrūgos. Pasiruošiu koštuvą – iškloju 2-3 sluoksnių marle ir supilu kunkuliuojančią masę. Palieku bent 2-3 h nusivarvėt, tuomet sūrį verčiu į lėkštę, saikingai nubarstau cinamonu ir palieku sustingti šaldytuve.

Tiekiu kaip desertą, prie kavos, balto vyno ar tiesiog vieną. Galima porcijuoti į indelius. O norint intensyvesnio skonio, palaistau šokoladiniu pagardu.

Patarimas – labai svarbu nepalikti kaitinamų produktų puode be priežiūros, masė lengvai svyla prie puodo dugno.

Kūmutės virtuvė
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 l Pienas 2,5 proc. rieb.
5 vnt. Kiaušiniai
350-400 g Grietinė 30 proc.
5-6 šaukštas Rudasis cukrus
pagal skonį Cinamonas
Sudėtingumas :