Česnakiniai aguročių blyneliai su sūriu

Iš šviežių aguročių galima pagaminti daugybę patiekalų. Juos galima kepti, įdaryti, troškinti, sutarkuoti į keksus, į blynelius, gaminti piurė, o ją dėti į blynelius ar duoną... Pirkdami aguročius, rinkitės nedidelius, sunkius, su blizgančia žieve ir ryškia kotelio žyme.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Stambia trintuve sutarkuokite šviežius aguročius, įberkite druskos. Smulkia trintuve sutarkuokite vienos citrinos žievelę.

Smulkiai supjaustykite česnako skilteles ir žalumynus.

Sutrupinkite sūrį.

Nusunkite aguročius ir sumaišykite visus komponentus.

Įdėkite išplaktus kiaušinius, miltus, įberkite šiek tiek druskos, pipirų.

Kepkite alyvuogių aliejaus ir sviesto mišinyje uždengę keptuvę dangčiu. Į stalą patiekite su jogurtu, sumaišytu su žalumynais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Aguročiai
žiupsnelis Citrinos žievelė
5 skiltelė Česnakai
sauja Petražolės
sauja Kalendros
150 g Brinza
2 šaukštas Miltai
2 vnt. Kiaušiniai
Alyvuogių aliejus kepimui
pagal skonį Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :