Burnoje tirpstantis šokoladinis keksas

 (2)
Burnoje tirpstantis šokoladinis keksas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
4.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi.

Įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite.

Šokoladą išlydykite ir kiek atvėsusį, bet dar skystą supilkite į kiaušinių ir sviesto masę (pilant kita ranka maišykite).

Supilkite pieną ir išplakite.

Kitame dubenyje sumaišykite vanilinį cukrų, miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius.

Į miltų mišinį supilkite pieno plakinį ir gerai išmaišykite.

Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Kai keksas atvės, išimkite iš formos ir apliekite glaistu.

Glaistą paruoškite taip: išlydykite šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite ir apipilkite keksą.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

0,5 stiklinė Cukrus
1 stiklinė Sviestas
2 stiklinė Miltai
100 g Juodasis šokoladas
3 vnt. Kiaušiniai
1/3 stiklinė Pienas
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 šaukštelis Kepimo milteliai
2 šaukštas Kakavos milteliai
Glajui
50 g Juodasis šokoladas
1 šaukštas Sviestas
Porcijos: 10