Burnoje tirpstantis šokoladinis gardėsis

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Stačiakampio formos kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu. Inde sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, cinamoną. Plaktuvu kiaušinius išplakite su cukrumi, atsargiai sumaišykite su moliūgų tyre. Į plakinį maišydamos sudėkite miltus.

Tešlą tolygiai paskirstykite kepimo skardoje, išlyginkite. Kepkite 10-12 minučių. Leiskite atvėsti. Tada biskvitą supjaustykite išilgai – į atskirus papločius.

Pasigaminkite įdarą. Figas ir abrikosus supjaustykite ir užliekite konjaku. Po pusvalandžio nusausinkite. Kremui užvirkite grietinėlę, nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą, išmaišykite. Sudėkite sviestą ir vėl gerai išmaišykite. Atvėsinkite.

Keksui skirtą formą išklokite kepimo popieriumi. Apačioje įliekite šiek tiek šokolado kremo, tolygiai paskirstykite. Ant jo klokite vieną biskvito lakštą. Ant biskvito dėkite džiovintų vaisių, užliekite kremu, užklokite antru biskvito lakštu. Pakartokite procedūrą su visais turimais biskvito lakštais. Gardėsį 10-12 valandų palikite šaldytuve.

Pasigaminkite glazūrą. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, sumaišykite su ištirpintu sviestu ir apliekite gardėsį.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
240 ml Moliūgų tyrė
1 stiklinė Miltai
1/2 šaukštelis Kepimo milteliai
1 skiltelė Druska
1 žiupsnelis Cinamonas
1 stiklinė Cukrus
3 vnt. Kiaušiniai
Kremui:
300 g Juodasis šokoladas
200 ml Grietinėlė
50 g Sviestas
Glazūrai:
100 g Juodasis šokoladas
1 šaukštas Sviestas
Įdarui:
150 g Džiovintos figos
150 g Džiovinti abrikosai
2 šaukštas Romas
Sudėtingumas :