Burnoje tirpstantis karamelinis sūrio pyragas

 (7)
Karamelinis sūrio pyragas
Karamelinis sūrio pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
4.2500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sausainius sutrinkite iki trupinių.

Sviestą išlydykite ant mažos ugnies ir supilkite į trintus sausainius.

Gerai sumaišykite.

Sudėkite į kepimo formą ir tolygiai paskirstant gerai suspauskite pirštais.

Į didesnį dubenį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite.

Į plaktus kiaušinius sukrėskite maskarponės sūrį, supilkite grietinėlę, suberkite likusius ingredientus ir viską labai gerai išplakite iki vienalytės masės.

Ant sausainių pagrindo užpilkite maskarponės ir grietinėlės masę.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

Iškepusį pyragą palikite atvėsti.

Pasiruoškite karamelę. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodą, suberkite cukrų ir įdėkite sviesto. Maišant virkite ant nedidelės ugnies, kol sutirštės.

Ant viršaus užpilkite skystą karamelę ir pabarstykite graikiniais riešutais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui
3 pakelis Sausainiai („Gaidelis“, „Selga“)
200 g Sviestas
Įdarui
500 g Maskarponės sūris
4 vnt. Kiaušiniai
150 g Grietinėlė
5 šaukštas Cukrus
2 šaukštas Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
Karamelei
100 g Grietinėlė
50 g Sviestas
3 šaukštas Cukrus
Porcijos: 10
Sudėtingumas :