Burnoje tirpstantis gardėsis - šokoladinė Pavlova

 (17)
Šokoladinė Pavlova
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
4.1818 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaušinių baltymus išplakite su druska iki standžių putų.

Po truputį suberkite cukrų, sumaišytą su kakavos milteliais, ir plakite kol cukrus ištirps.Suberkite krakmolą, supilkite actą ir išplakite.

Plakinį sudėkite į apvalią kepimo formą, aukštais kraštais ir ištiestą kepimo popieriumi.

Dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 5 minutes. Sumažinkite kepimo temperatūrą iki 130 laipsnių ir kepkite dar 50 minučių.

Išimti iš formos galima kai pilnai atvės.

Grietinėlę išplakite iki standžių putų su cukraus pudra. Užtepkite ant jau išimto ir atvėsusio kepto morengo.

Šokoladą ištirpinkite ir kiek pravėsusį užpilkite ant grietinėlės.

Pabarstykite skaldytais migdolais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

6 vnt. Kiaušinių baltymai
300 g Cukrus
1 šaukštelis Kukurūzų krakmolas
1 šaukštelis Baltojo vyno actas
0,5 šaukštelis Kakavos milteliai
300 ml Grietinėlė
1 šaukštas Cukraus pudra
50 g Juodasis šokoladas
2 šaukštas Migdolai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :