Burnoje tirpstanti sūrio suflė

 (1)
Sūrio suflė
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sūrį smulkiai sutarkuokite.

Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų.

Grietinėlę išplakite iki standžių putų.

Puode ant labai mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Maišant šluotele suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Supilkite pieną ir gerai išsukite, kad neliktų miltų gumuliukų.

Sudėkite trynius ir išsukite.

Maišant suberkite sūrį, prieskonius.

Maišykite, kol sūris išsilydys ir taps vientisa masė.

Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinėlę ir kiaušinio baltymus.

Supilkite į sviestu pateptas kepimo formeles.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suflė iškils ir gražiai apskrus. Jei indeliai bus maži kepti reikės trumpiau, jei didesni, ilgiau.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

100 ml Pienas
30 ml Grietinėlė
20 g Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
20 g Miltai
50 g Kietasis sūris
60 g Ementalio sūris
žiupsnelis Muskato riešutai
Porcijos: 2
Sudėtingumas :