Burgundiška jautiena

Autorius: Vita Klišaitienė
© Asmeninio archyvo nuotr.
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
3.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Geros kokybės jautieną supjaustykite stambokais gabalėliais. Apkepkite ant keptuvės su trupučiu alyvuogių aliejaus. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite nedidelėmis porcijomis, kiek laisvai telpa keptuvėje, kad mėsa apkeptų, bet nesitroškintų savo sultyse. Tuomet sudėkite į puodą.

Morkas supjaustykite griežinėliais, salierą - šiaudeliais, česnaką taip pat pasmulkinkite. Šalotinius svogūnėlius palikite nepjaustytus.

Daržoves apkepkite keptuvėje ir viską supilkite ant jautienos.

Viską užpilkite raudonu vynu ir sultiniu. Pasūdykite, dėkite pipirų ir provanso žolelių. Galite pašauti į orkaitę. Aš troškinau ant viryklės maždaug 2,5-3 valandas. Mėsa tampa minkštutė, aromatinga, tiesiog tirpsta burnoje.

Prie jautienos burgundiškai skanu daržovių košė. Naudokite lygiomis dalimis bulves, moliūgą ir salierą. Viską supjaustykite stambokais gabalais ir dėkite virti pasūdytame vandenyje. Išvirusias daržoves sutrinkite į košę, įpilkite šlakelį pieno. Patiekite su kepintais šalotinias svogūnėliais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Jautiena
500 ml Raudonas sausas vynas
2 vnt. Morkos
1/4 vnt. Salierai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Provanso žolelės
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 šaukštas Pomidorų pasta
100 g Svogūnai šalotiniai
4 skiltelė Česnakai
500 ml Sultinys
Porcijos: 6
Sudėtingumas :