Bulvių piurė su porais

Autorius: Artūras Piulskis
Bulvių piurė visuomet gelbsti, kai norisi lengvo ir skanaus garnyro (ypač, kai prasideda šviežių buvių sezonas...) Visi prisimena nuostabų išvirtų su aromatingų krapų šakelėmis bulvių kvapą... Tačiau verdamas bulves galima paįvairinti ir su kitomis daržovėmis, pavyzdžiui – su porais.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nulupkite bulves, supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

Kol bulvės virs, smulkiai supjaustykite svogūną ir porą (tik baltąją jo dalį). Žaliuosius poro lapus galite sudėti į verdančias bulves.

Gilesniame puode išlydykite 30 g sviesto ir gerai apkepinkite supjaustytus svogūnus ir porus. Po to supilkite pieną ir pasūdykite.

Bulvių piurė su porais
© Shutterstock nuotr.

Viską sumaišykite ir kelias minutes pakaitinkite ant mažos kaitros. Kaitindami pieną stebėkite, kad jis neišbėgtų! Nuimkite puodą nuo kaitlentės ir visą jo turinį sumalkite elektrine trintuve. 

Bulvių piurė su porais
© Shutterstock nuotr.

Išvirusias bulves nukoškite ir iš karto sudėkite į jas likusio sviesto gabaliukus. Po to grūste pradėkite jas trinti ir dalimis pilkite porų ir pieno tyrę, kol pagaminsite tinkamos konsistencijos piurė.

Pabaigoje pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir gerai sumaišykite. Paruoštą piurė iš karto patiekite ant stalo su ruošiamu pagrindiniu patiekalu.

Skanaus!

Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!

hdlife.lt
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1,5 kg Bulvės
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Porai
1 vnt. Druska
1/2 šaukštelis Juodieji malti pipirai
400 ml Pienas
80 g Sviestas
Porcijos: 5
Sudėtingumas :