Bulvių kukuliai - šiuškės

 (8)
Autorius: Gabrielė
Senovinis bulvinis patiekalas atkeliavęs iš Lietuvos kaimo. Vyresnieji džiaugiasi skoniu, o studentai dar ir pigumu.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
2.8333 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išvirkite bulves su trupučiu druskos. Išvirusias bulves sugrūskite. Į jas įmaišykite smulkintą česnaką ir susmulkintą sultinio kubelį, suberkite prieskonius (jeigu lašinukai nesūdyti, tai ir į bulvių masę įberkite šiek tiek druskos) ir viską gerai išmaišykite.

Pabarstykite stalą miltais ir gautą masę išminkykite. Iš šios tešlos suformuokite kukuliukus. Įtieskite į skardą kepimo popieriaus ir sudėkite į ją kukuliukus su didesniais tarpais.

Kepkite 180 C orkaitėje 30-40 min.

Pasiruoškite šiems kukuliams padažą: Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir supjaustytu s lašinukus. Patarimas valgyti su šiuo padažiuku ir grietine.

Bulvių kukuliai - šiuškės
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kviečiame ir Jus dalyvauti lietuviškiausio patiekalo konkurse!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4-5 vnt. Bulvės didelės
3-4 šaukštas Miltai
1 vnt. Sultinys kubeliais
2 skiltelė Česnakai
gabaliukas Lašinukai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Prieskoniai mėsai
Sudėtingumas :