Bulviniai blynai su grybais

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
2.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite. Nusunkite susidariusį skystį, įmuškite paplaktą kiaušinį, pagardinkite druska ir suberkite miltus. Iškepkite blynus su aliejumi.

Grybus nuvalykite ir išvirkite, jeigu reikia - atvėsusius susmulkinkite. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su 1 šaukštu aliejaus. Baigiant kepti sudėkite grybus, supilkite grietinėlę ir pagardinkite druska bei pipirais. Patroškinkite maišydami 5 minutes.

Ant troškintuvo dugno dėkite kelis šaukštus grybų padažo, tada blynus, vėl padažą ir taip susluoksniuokite visus blynus. Ant viršaus užliekite 100 ml grybų nuoviro, aptepkite grietine ir dėkite į karštą orkaitę 20 minučių.

Patiekite su grietine, pagardinta išspaustu česnaku.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

6 vnt. Bulvės didelės
1 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Miltai
400 g Grybai
2 vnt. Svogūnai
3 šaukštas Aliejus
1 šaukštas Grietinė
50 ml Grietinėlė
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
100 ml Grybų nuoviras
Padažui:
100 g Grietinė
2 skiltelė Česnakai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :