Bruknių pyragas

Puikaus skonio ir aromato pyragas. Jeigu norite, galite pagardinti obuoliais.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.0000 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Paruošiame įdarą. Nuplauname bruknes, suberiame į kiaurasamtį ir palaukite kol nuvarvės. Tešlai naudojame kambario temperatūros sviestą. Sumaišome su cukrumi ir maišome, kol gausis puri, šviesi masė. Nuolat maišant tešlą, vieną po kito įmušame kiaušinius. Viską gerai išmaišome, supilame citrinos sultis.

Palaipsniui suberiame likusius miltus ir užmaišome minkštą tešlą.

Kepimo formą ištepame aliejumi ir pabarstome miltais. Tešlą padalijame pusiau. Vieną dalį šaukštu išklojame ant skardos dugno. Tešlos storis turi būti ne mažesnis kaip 1 cm. Likusi tešlos dalis bus skirta trupiniams.

Nuplautas, sausa bruknes sumaišome su cukrumi. Uogas užberiame ant pyrago viršaus.

Likusią tešlą sumaišome su miltais ir paruošiame trupinius. Tai padaryti galite rankomis, tarp pirštų pertrindami miltus ir tešlą. Galima pasinaudoti ir virtuviniu kombainu. Paruoštus trupinius užbarstykite ant pyrago viršaus.

Į orkaitės apačią įdėkite indą su vandeniu, įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Pyragą kepkite apie 40 min. Iškepusį pyragą galima valgyti tiek karštą, tiek ir šaltą.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
200 g Sviestas
2 stiklinė Miltai
2 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Cukrus
1/2 šaukštelis Citrinų sultys
Įdarui:
2 stiklinė Bruknės
1/2 stiklinė Cukrus
3 šaukštas Miltai (trupiniams)
Porcijos: 8
Sudėtingumas :