Britiška lašiša su daržovių piurė

 (1)
© T. Šimkaus nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Recepto kilmė:
Anglijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite daržoves. Jas apkepkite svieste, pirmiausia dėkite svogūnų „Šarlotė“, tada čiobrelius, o po kelių minučių artišokus. Dar po 10 minučių kepimo dėkite grietinėlę. Uždenkite dangčiu ir dar 20 minučių palikite ant silpnos ugnies.

Kai daržovės suminkštės, sutrinkite jas smulkintuvu iki piure konsistencijos. Tada į sviestą įdėkite carom sėklas ir jame iš abiejų pusių apkepkite lašišą. Ant lašišos viršaus dėkite suplaktų kiaušinių baltymų putą, druską, šiek tiek carom sėklų ir užkepkite iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4 minutes, kol pasirodys graži aukso spalva.

Patiekdami į lėkštės vidurį dėkite daržovių piurė, o ant jo užkeptą lašišą.

Dirty duck
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

160-200 g Lašiša
2 vnt. Kiaušinių baltymai
1 šakelė Čiobreliai
200 g Artišokai
70 g Svogūnai Šarlotė
50 g Sviestas
50 g Grietinėlė
žiupsnelis Carom sėklos
1 vnt. Saldžiosios paprikos
žiupsnelis Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 1
Sudėtingumas :