Braškiniai keksiukai su braškių glaistu

Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
65min
Įvertinimas:
4.2857 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
2. Ištirpinkite sviestą.
3. Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
4. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
5. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
6. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
7. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
8. Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
9. Prieš tiekdami padenkite glaistu.

Glaistas:

1. Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
2. Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
3. Įmaišykite braškių uogienę.
4. Keksiukus padenkite glaistu.

„Dansukker“
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Keksiukai
4 vnt. Kiaušiniai
200 g Sviestas
270 g „Dansukker“ ekologiškas cukrus
2 šaukštelis „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
200 ml Pienas
1 šaukštas Citrinos žievelė
360 g Miltai
2 šaukštelis Kepimo milteliai
žiupsnelis Druska
100 g Braškės
Glaistas
200 g Sviestas
300 g „Dansukker“ cukraus milteliai
2 šaukštas Braškių milteliai
300 g Philadelphia sūris
1 šaukštas Citrinų sultys
3 šaukštas Braškių uogienės
Porcijos: 8
Sudėtingumas :