Blynų pyragas „Užgavėnės“

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sumaišykite tešlai nurodytus produktus. Kepkite blynus keptuvėje ant lydyto sviesto.

Padažui išlydykite keptuvėje sviestą. Suberkite miltus, išmaišykite. Po truputį supikite pieną, suberkite prieskonius, druską ir pipirus. Kaitinkite padažą ant vidutinio kaitrumo viryklės, maišykite, kol sutirštės (konsistencija turi būti kaip vidutinio riebumo grietinės).

Daržoves įdarui suberkite į keptuvę, įdėkite pomidorų pastos, įpilkite vandens, suberkite prieskonius ir pamaišydami troškinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos skysčiai.

Formą su nuimamais kraštais ištepkite sviestu, ant dugno įtieskite sviestinio popieriaus, dėkite blyną, ant jo – gabalėlį sviesto, tada sudėkite blynus ant kraštų taip, kad jie šiek tik dengtų vienas kitą, o kraštai kabėtų į išorę. Tada įklokite blyną, ant jo uždėkite kelis gabalėlius sviesto, uždėkite dar vieną blyną.

Uždėkite pusę įdaro, užpilkite trečdaliu padažo, apibarstykite sūriu. Uždėkite blyną, patepkite jį sviestu, dar du blynus, tada uždėkite smulkintą vištienos krūtinėlę. Paskui vėl sluoksnį iš trijų blynų, ant jų – likusį įdarą, apliekite padažu, pabarstykite sūriu, uženkite blynų kraštus į centrą, aptepkite sviestu, na ir uždėkite dar tris blynus, o juos patepkite sviestu.

Kepkite blynų pyragą 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 min., tada apibarstykite sūriu ir pakepkite dar 10 min. apibarstykite krapais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Įdarui:
400 g Šaldytos daržovės (žirneliai, kukurūzai, pupelės)
pagal skonį Čiobreliai
pagal skonį Raudonėliai
pagal skonį Mairūnai
pagal skonį Bazilikai
4 šaukštas Pomidorų pasta
4 vnt. Vištienos krūtinėlės (virtos)
100 g Sūris (tarkuotas)
pagal skonį Krapai (papuošimui)
pagal skonį Sviestas (kepimui)
Padažui:
1 l Pienas
3 šaukštas Miltai
100 g Sviestas
pagal skonį Čiobreliai
pagal skonį Raudonėliai
pagal skonį Mairūnai
pagal skonį Bazilikai
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska
Blynams:
1 l Pienas
2 vnt. Kiaušiniai
2 stiklinė Miltai
1 šaukštelis Cukrus
1 šaukštelis Druska
2 šaukštas Aliejus
Porcijos: 10
Sudėtingumas :