Belgiškas pyragas su ananasais

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Belgijos virtuvė
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Paimkite stačiakampę 30 ir 20 cm kepimo formą, ištepkite ją sviestu, išklokite kepimo popieriumi, kad kraštai kiek išsikištų į išorę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Nuo ananasų nupilkite sirupą, pasilikite jį. Ananasus nusausinkite.

Puode pakaitinkite 100 g sviesto, suberkite 1 stiklinę cukraus, maišydami užvirinkite. Kai cukrus ištirps, supilkite sirupą į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite ananasus.

Tešlai likusį 100 g sviesto ištrinkite su likusiu ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kas kartą gerai išmaišydami.

Miltus sumaišykite su muskato riešutu, kepimo milteliais ir druska. Pusę miltų suberkite į masę su kiaušiniais, išmaišykite. Supilkite pieną ir 0,5 stiklinės ananasų sirupo (likusiojo nebereikės), išmaišykite, suberkite likusius miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.

Šia tešla užpilkite ananasus. Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol įkišus medinį pagaliuką prie jo nebelips tešla. Kepimo laikas – maždaug 35 min.

Kai pyragas atvės, atsargiai jį apverskite į lėkštę, nuimkite kepimo popierių. Jei ananasų žiedas iškristų, įstatykite jį atgal. Patiekite pyragą atvėsusį, papuoštą uogomis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

12 vnt. Konservuotų ananasų žiedai
220 g Sviestas
1.7 stiklinė Rudasis cukrus
2 stiklinė Miltai
2 vnt. Kiaušiniai
100 ml Pienas
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
2 šaukštelis Kepimo milteliai
0.3 šaukštelis Muskato riešutas
žiupsnelis Druska
100 g Braškės
Sudėtingumas :