Beatos riešutiniai sausainiai

Savo kepinių Beata taip pat neįsivaizduoja be riešutų: dalį miltų sausainiuose, keksiukuose ar pyraguose keičia maltais migdolais ar lazdyno riešutais.
B.Nicholson riešutiniai sausainiai
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
5.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

„Net ir pats paprasčiausias kepinys, pats paprasčiausias biskvitas yra visai kitoks, kai jame yra riešutų, – sako ji, – dėl to kepiniuose labai sėkmingai miltus keičiu riešutais.“

Riešutus išgliaudykite arba nuvalykite luobeles (jei tai migdolai – užpilkite karštu vandeniu ir leiskite pamirkti, jei tai lazdyno riešutai – pakepinkite iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.) ir susmulkinkite kavamale (ne iki miltų), grūstuvėje ar peiliu.

Baltymus išplakite iki standžių putų ir toliau plakdami dalimis sudėkite cukraus pudrą. Baigiant įdėkite cinamono ir vyšnių likerio.

Į baltymų masę sudėkite smulkintus riešutus ir razinas. Gerai išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

Į kepimo popieriumi išklotą skardą šauktu dėkite sausainių masę formuodami apskritimą.

Kepkite apie 50 min. Jei mėgstate traškesnius – iki 1 val.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Riešutai (mišinys)
350 g Cukraus pudra
4 vnt. Kiaušinių baltymai
100 g Razinos
1 šaukštelis Cinamonas
1 šaukštas Vyšnių likeris
Porcijos: 6
Sudėtingumas :