Beatos Nicholson vafliai ant pagaliukų

 (3)
Per dukters gimtadienį vaflius ant pagaliuko labai sėkmingai užmovė mano draugė Vaida. Viskas, kas ant pagaliuko, man atrodo ir yra skaniau. Šie vafliai iškepti elektrinėje vaflių keptuvėje – jie pakankamai tvirti, kad išlaikytų formą, bet kartu minkšti ir saldūs. Prikepę tokių vaflių galite leistis į didžiausias fantazijas ir puošti, puošti, puošti: karamele, šokoladu, džiovintomis uogomis.
© J.Kuniskytės nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaušinius ir trynius šluotele paplakame su cukrumi.

Į plakinį supilame lydytą sviestą, kefyrą, grietinę ir išmaišome.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Gerai išmaišome šaukštu.

Į įkaitintą vaflių keptuvę liejame samtelį tešlos ir kepame, kol gražiai paruduos.

Iškepusius vaflius išskirstome širdelėmis ir užmauname ant pagaliuko.

Išverdame karamelę: į puodelį supilame vandenį ir suberiame cukrų, viriname nemaišydami, kol cukrus pradės kilti dideliais burbulais ir tamsėti.

Greitais judesiais šakute ar šaukšteliu ant vaflių vedžiojame karamelines gijas, pabarstome džiovintomis uogomis, šokolado drožlėmis, sėklomis ar smulkintais riešutais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Vafliams:
4 vnt. Kiaušinių tryniai
2 vnt. Kiaušiniai
100 g Lydytas sviestas
150 g Rudasis cukrus
100 ml Kefyras
220 g Miltai
220 g Miltai
0,5 šaukštelis Kepimo milteliai
3-4 šaukštas Grietinė
Sviestas ar aliejus keptuvei patepti
Karamelei ir puošmenoms:
200 g Cukrus
150 ml Vanduo
sauja Džiovintos uogos, riešutai, sėklos, įokolado drožlės
Sudėtingumas :