Beatos moliūgų sriuba – šaltam rudens vakarui

Tai rudens ir žiemos sriubų klasika.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas

Svogūną Beata pataria supjaustyti kaip įmanoma smulkiau ir pakepinti jį apie 10 minučių ant nedidelės ugnies. Morkas irgi reikia smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti ir pakepti kartu su svogūnais.

Morkas ir svogūnus iš keptuvės išversti į puodą, kuriame virs sriuba. Ten pat suberti nedideliais gabalėliais supjaustytą moliūgą. Viską užpilti sultiniu, įdėti šakelę čiobrelių ir pavirti 15–20 minučių, kol moliūgas suminkštės.

Tuomet suberti manų kruopas ir pakaitinti apie penkias minutes, kad sriuba sutirštėtų. Galiausiai įpilti pieno ar grietinėlės ir būtinai paragauti, ar nieko netrūksta. Jei kam patinka, galima užberti saują kapotų petražolių.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Svogūnai
2 vnt. Morkos
500 g Moliūgai
30 g Sviestas
4 šaukštas Manų kruopos
žiupsnelis Čiobreliai
2 l Vanduo
100 ml Grietinėlė
Porcijos: 6
Sudėtingumas :