Beatos moliūgo ir kynvos salotos

Šiek tiek apie kynvą. Ši bolivinė balanda per pastaruosius dešimt metų taip išpopuliarėjo, kad Pietų Amerikoje nespėja jos auginti. Pirmiausia su kynva susipažino tik super sveikuoliai, o dabar jau galima nusipirkti ir Lietuvoje. Tiesa, labiau specializuotose, ekologiškų maisto produktų parduotuvėse.
© D.Urbonaitės nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kynva šlovinama kaip pati maistingiausia ir turtingiausia kruopa. Ši bolivinės balandos sėkla turi labai daug baltymų, amino rūgščių, yra lengvai virškinama ir labai labai skani.

Moliūgą visada galite pakeisti keptomis ar apvirtomis morkomis, cukinijomis, saldžiosiomis paprikomis. Nepamirškite ir žalumynų, bent jau agurką įpjaustykite šalia moliūgo ir razinų, jis bus traškus ir gaivus.

Įkaitiname orkaitę iki 200 °C.

Moliūgą nulupame, išvalome sėklas ir supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir juodaisiais pipirais. Beriame į skardą, greta įmetame šalavijo lapelius ir lauro lapus. Kepame apie 45 min.

Išverdame kynvos kruopas (vadovaukitės instrukcijomis ant pakuotės).

Pasiruošiame užpilą sumaišydami visus ingredientus.

Sumaišome kynvos kruopas, keptą moliūgą, razinas ir moliūgų sėklas. Pašlakstome užpilu ir viskas, valgome.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1/2 vnt. Moliūgai (kvapieji)
1 sauja Moliūgų sėklos
1 sauja Razinos
100 g Kynvos kruopos
žiupsnelis Šalavijai
2 vnt. Lauro lapai
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Užpilui:
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 šaukštas Apelsinų sultys
1 šaukštas Medus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :