Balandėliai su moliūgais

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
110min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Ryžius nuplaukite ir pusiau išvirkite.

Moliūgą supjaustykite ir pakaitinkite su sviestu. Sudėkite pusiau išvirtus ryžius, cukrų ir pasūdykite. Viską gerai išmaišykite.

Nuo gūžės nulupkite nešvarius lapus, nuplaukite ją šaltu vandeniu. Išpjaukite kopūstkotį taip, kad nesuirtų gūžė. Gūžę virkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 - 12 minučių. Išvirus gūžei, išskirstykite jos lapus, nuo lapų nupjaukite nevalgomas dalis (lapo sustorėjimus).

Grietinės padažui miltus pakepinkime svieste ir atskieskime daržovių sultiniu su grietne. Pakaitinkime 5 minutes ir pasūdykime.

Ant paruoštų kopūstlapių išdėliokite įdarą ir susukite kopūstlapius cilindro forma. Padarytus balandėlius užpilkite sultiniu ir patroškinkite. Balandėliams baigus troškintis, supilkite grietinės padažą ir dar kartą troškinkite 10 - 15 minučių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Balandėliams:
1 vnt. Baltagūžiai kopūstai
700 g Moliūgai
500 g Ryžiai
70 g Cukrus
35 g Sviestas
pagal skonį Žalumynai
pagal skonį Druska
Grietinės padažui:
2 stiklinė Grietinė
1 šaukštas Miltai
1 šaukštas Sviestas
1/2 stiklinė Daržovių sultinys
1 žiupsnelis Druska
Porcijos: 8
Sudėtingumas :