Balandėliai su lęšiais ir pievagrybiais

Balandėliai kitaip.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kopūstų lapus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį, palaikykite, kol suminkštės. Paskui išimkite, nusausinkite. Storąsias dalis nupjaukite arba padaužykite virtuviniu plaktuku.

Lęšius nuplaukite, išvirkite sultinyje. Svogūnus susmulkinkite, kepkite aliejuje, kol suminkštės.

Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į keptuvę su svogūnais ir kepkite, kol iškeps grybai.
Kiaušinį kietai išvirkite ir sukapokite.

Sumaišykite lęšius su grybais, kapotu kiaušiniu ir varške, įberkite Provanso žolelių mišinio, druskos, pipirų ir išmaišykite. Šį įdarą susukite į kopūsto lapus, kaip gamindami įprastus balandėlius su mėsos įdaru.

Padažui kepkite miltus svieste, kol pagels, tada įpilkite pieno ir maišydami kaitinkite, kol sutirštės.

Padažą supikite į kepimo formą, tada sudėkite balandėlius. 200 laipsnių orkaitėje kepkite 20 min.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

8 vnt. Savojos kopūstų lapai
100 g Lęšiai
250 ml Daržovių sultinys
1/4 vnt. Svogūnai
1 šaukštas Aliejus
200 g Pievagrybiai
1 vnt. Kiaušiniai
50 g Varškė (liesa)
2 šaukštelis Provanso žolelės
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Padažui:
2 šaukštas Miltai
2 šaukštas Sviestas
1 stiklinė Pienas
Porcijos: 4
Sudėtingumas :