Balandėliai su krevetėmis

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuo gūžės nulupkite nešvarius lapus, nuplaukite. Išpjaukite kopūstkotį taip, kad nesuirtų gūžė. Kopūsto gūžę pavirkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 - 12 minučių. Paskui išskirstykite lapus, nupjaukite nevalgomas dalis (lapo sustorėjimus).

Dubenyje sumaišykite krevetes, virtus ryžius, apkepintus svogūnus ir morkas, prieskonius. Išdėliokite įdarą ant paruoštų kopūstlapių ir sulankstykite kaip vokus. Taip paruoštus balandėlius apvoliokite miltuose ir iš abiejų pusių apkepkite gerai įkaitintame aliejuje.

Paruoškite padažą: miltus pakepinkite svieste ir atskieskite daržovių sultiniu su grietine. Pagardinkite pipirais, druska ir pavirkite kelias minutes.

Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite, sudėkite pomidorų padažą ir dar pakaitinkite kelias minutes. Baigus kaitinti, supilkite paruoštą padažą į keptuvę su svogūnais, išmaišykite ir verkite dar 5 minutes.

Apkepintus balandėlius dėkite į puodą, užpilkite trupučiu vandens ir paruoštu grietinės padažu bei pomidorų tyre ir troškinkite. patiekite su padažu, kuriame balandėliai troškinosi.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Balandėliams:
1 kg Baltagūžiai kopūstai
160 g Krevečių mėsa
40 g Ryžiai
1 vnt. Svogūnai
2 vnt. Morkos
1 šaukštas Sviestas
pagal skonį Prieskoniai
pagal skonį Druska
Padažui:
1 stiklinė Grietinė
1/2 stiklinė Daržovių sultinys
1 1/2 šaukštas Miltai
3 šaukštas Sviestas
2 šaukštas Pomidorų pasta
1 vnt. Svogūnai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :