Baklažanų ir pomidorų apkepas

 (1)
Tai puikaus skonio itališkas apkepas. Jį galite patiekti ir karštą, ir atvėsusį.
Baklažanų ir pomidorų apkepas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Baklažanus supjaustykite griežinėliais, abi puses pabarstykite druska ir palikite pastovėti (apie valandą).

Pomidorus nulupkite, supjaustykite kubeliais ir apie 20 minučių patroškinkite su keliais bazilikų lapeliais ir sutrintu česnaku (pomidorai turi sutirštėti).

Įberkite druskos ir pipirų.

Baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apskrudinkite baklažanų griežinėlius. Sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalai.

Kiaušinius ir mocarelos sūrį supjaustykite griežinėliais, bazilikus susmulkinkite.

Didelę kepimo formą ištepkite sviestu.

Formoje išdėliokite dalį baklažanų, ant jų – supjaustytos mocarelos, tada – tarkuoto parmezano ir kelis kiaušinių griežinėlius.

Dėkite dar vieną tokį patį sluoksnį.

Aptepkite pomidorų padažu ir apibarstykite parmezano sūriu.

Kepkite maždaug 180 ºC temperatūros orkaitėje 30–40 minučių.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Baklažanai
1 kg Pomidorai
2 skiltelė Česnakai
sauja Bazilikai (švieži)
2 vnt. Kiaušiniai
300 g Mocarelos sūris
100 g Parmezano sūris
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :