Baklažanų ir parmezano užkepėlė

Vegetariška užkepėlė su traškia plutele.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Supjaustykite baklažanus 1 cm storio riekelėmis, 1 min pamirkykite vandenyje ir nusausinkite. Plaktus kiaušinius pagardinkite druska.

Baklažano riekeles pabarstykite trupučiu miltų ir pamirkykite kiaušinių plakinyje. Dėkite į įkaitintą aliejų ir apkepkite iš abiejų pusių. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Paruoškite padažą: alyvuogių aliejuje pakepinkite česnaką, supilkite pomidorų tyrę, įmeskite 15 baziliko lapelių. 15-20 min pakaitinkite ir pagardinkite druska ir pipirais.

Kepimo formą patepkite 2-3 šaukštais pomidorų padažo. Dėkite baklažano riekelių, tada padažo, pabarstykite bazilikais. Kartokite, kol sudėsite visus ingredientus. Viršutinį sluoksnį turi sudaryti pomidorų padažas ir parmezanas. Kepkite 20 min.

Išėmę iš orkaitės leiskite 5 min pastovėti ir patiekite supjaustę kvadratėliais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 vnt. Baklažanai
3 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
šaukštelis Miltai
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
sauja Bazilikai
250 g Parmezano sūris
2 skiltelė Česnakai
800 g Pomidorų pasta
Porcijos: 4
Sudėtingumas :