Baklažanai su česnakais ir mėtomis

Kitoks garnyras.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nupjaukite trijų didelių baklažanų galiukus, pačius baklažanus perpjaukite į keturias dalis. Paskaninkite druska, sudėkite į kiaurasamtį ir palikite 20-30 minučių, kad nuvarvėtų.

Tuomet nuplaukite, sudėkite į garpuodį ir garuose virkite 15-20 minučių, kol baklažanai suminkštės. Smulkiai supjaustykite trijų mėtos šakelių lapelius. Taip pat smulkiai supjaustykite dviejų svogūnų laiškus ir tris skilteles česnako.

Inde sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, vieną šaukštą sezamo aliejaus, arbatinį šaukštelį citrinos sulčių, 3 valgomuosius šaukštus sojos padažo, smulkintą česnaką ir svogūnų laiškus. Paskaninkite druska bei pipirais.

Garuose troškintus baklažanus supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubelį, apliekite padažu, apibarstykite šaukštu kepinto sezamo ir mėtos lapeliais, viską gerai išmaišykite. Garnyras paruoštas.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 vnt. Baklažanai
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Mėtos
2 vnt. Svogūnų laiškai
3 skiltelė Česnakai
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 šaukštelis Citrinų sultys
1 šaukštas Sezamų aliejus
3 šaukštas Sojos padažas
pagal skonį Juodieji malti pipirai
1 šaukštelis Sezamo sėklos
Porcijos: 4
Sudėtingumas :