Avižinė košė su karamelizuotais obuoliais

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
15min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Avižinius dribsnius perplaunam ir suberiam į verdantį pasūdytą pieną. Jeigu dribsniai greito paruošimo - užteks juos pavirti kelias minutes, paskui uždengti ir palikti dar 5 minutėms. Jeigu dribsniai paprasti, pavirkite juos ant mažiausios kaitros, kol sutirštės ir nebeliks skysčio.

Kol košė verda, nulupkite ir plonomis skiltelėmis supjaustykite obuolius. Puode (tik ne su teflonine danga!) ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir cinamoną, maišydami užvirkite ir greit sumeskite obuolius. Nuolat maišydami pakaitinkite kelias minutes, kol obuoliai taps skaidrūs, o cukrus virs karamele.

Išvirusią košę pagardinkite karamelizuotais obuoliais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1,5 stiklinė Avižiniai dribsniai
2,5 stiklinė Pienas
žiupsnelis Druska
Pagardui:
2 vnt. Obuoliai
30 g Sviestas
2 šaukštas Cukrus
žiupsnelis Cinamonas
Porcijos: 2
Sudėtingumas :