Avinžirnių kepsneliai

 (5)
Šie kepsneliai puikiai tinka žmonėms, kurie netoleruoja glitimo, tačiau patinka visiems. Kepsnelius galima formuoti įvairiais pavidalais, valgyti kaip suvožtinius ar kaip šiltą patiekalą su padažu bei garnyru.
Veganiški kepsneliai
© Gamintojo atstovų nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Avinžirnius sumalti kavamale: kad lengviau susimaltų, dėti po šaukštą.

Visus sausus ingredientus suberti į dubenį, gerai išmaišyti.

Palaipsniui pilti karštą vandenį ir maišyti, kol neliks sausų miltų – turėtų gautis minkšta masė.

Masę uždengti ir palikti apie 30 min. brinkti.

Rankas sudrėkinti vandeniu, formuoti kepsnelius ar rutuliukus, papildomai dar pavilgyti aliejumi.

Kepsnelius kepti keptuvėje arba iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, ant kepimo popieriaus.

Po 35 min. kepsnelius apversti ir dar 5 min. palaikyti neišėmus iš orkaitės. Skanaus!

L. Kozlovienės (Livinn.lt) receptas.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Avinžirniai
2 šaukštas Grikių miltai
3 šaukštas Avinžirnių miltai
1 šaukštelis Druska
0,5 šaukštelis Ciberžolė
0,5 šaukštelis Kuminai
500 ml Karštas vanduo
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :