Aviečių uogienė su paslaptimi

Aviečių uogienė, kurios paslaptis – pasūdytas vanduo.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kaip gaminti:

1. Iš cukraus ir 1 l vandens išvirkite sirupą. Palikite atvėsti.

2. Avietes perrinkite, nuplaukite. Ištirpinkite druską 2 litruose vandens, perpilkite į puodą.

3. Uogas porcijomis berkite į sietelį ir 10-iai minučių pamerkite į pasūdytą vandenį. Paskui perskalaukite šaltu vandeniu.

4. Avietes suberkite ant popierinių rankšluosčių. Paskui suberkite avietes į atvėsusį sirupą, palikite valandą pastovėti.

5. Užkaiskite puodą su avietėmis, virkite, kol sutirštės. Likus 3 – 4 min. iki virimo pabaigos suberkite citrinos rūgštį.

6. Supilstykite uogienę į stiklainius, uždenkite sviestiniu popieriumi ir apriškite.

Skanaus!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Avietės
2 kg Cukrus
2 šaukštelis Druska
2 l Vanduo
2 g Citrinos rūgštis