Austriškas citrininis pyragas

 (7)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gerai nuplaukite citriną. Smulkia tarka nuo citrinos nutarkuokite žievelę. Tada citriną perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis.

Jums reikės 30 centimetrų ilgio ir 20 centimetrų pločio kepimo formos. Jos vidų ištepkite sviestu, išklokite kepimo popieriumi taip, kad krašteliai truputį užsilenktų. Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę.

Kambario temperatūroje atšildykite ir susmulkinkite sviestą. 280 gramų miltų sumaišykite su cukraus pudra ir puse citrinos žievelės. Sudėkite sviestą ir sumaišykite su miltais. Masė turi virsti trupiniais.

Gautus trupinius sudėkite į kepimo formą, išlyginkite, suspauskite. Kepkite orkaitėje 20-25 minutes – kol pyrago pagrindas įgaus auksinį atspalvį.

Kol pyrago pagrindas kepa, kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltų putų, sudėkite likusią citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis, įmaišykite kepimo miltelius ir likusius miltus. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

Gautu įdaru užliekite pyrago pagrindą. Kepkite apie 25 minutes, kol įdaras sukietės. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti – tik tada jį galima atsargiai išimti iš kepimo formos. Supjaustykite kvadratėliais ir pabarstykite cukraus pudra.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Citrinos
320 g Miltai
2 stiklinė Cukrus
1/2 stiklinė Cukraus pudra
200 g Sviestas
4 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :