Australiškas morenginis tortas

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Recepto kilmė:
Australijos virtuvė
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Ant kepimo popieriaus nusibraižyti 21 cm diametro apskritimą. Orkaitę įkaitinti iki 110 laipsnių. Išplakti baltymus su vaniliniu cukrumi, vis įberiant cukraus ir cukraus pudros. Plakti, kol cukrus ištirps ir susiformuos putėsiai. Atsargiai įmaišyti kukurūzų miltus.

Pusę šios masės su konditeriniu maišeliu supilti į nusipaišytąjį apskritimą – tai bus torto pagrindas. Kitą pusę išdėlioti nedideliais rutuliukais aplink pagrindą. Džiovinti morengus orkaitėje valandą pusantros, tuomet palaikyti 15 minučių jau išjungtoje orkaitėje.

Braškes nuplauti, pusę sutrinti ir sumaišyti su 2 šaukštais cukraus. Grietinėlę su likusia cukraus pudra suplakti, palaistyti vyšnine degtine ir užtepti ant torto pagrindo. Ant viršaus išdėlioti uogas ir aptepti braškių tyre.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

5 vnt. Kiaušinių baltymai
17 g Vanilinis cukrus
150 g Cukrus
70 g Cukraus pudra
4 šaukštelis Kukurūzų miltai
Papuošimui:
300 g Braškės
4 šaukštas Cukraus pudra
3/8 l Grietinėlė
1 šaukštas Vyšnių degtinė
Porcijos: 8
Sudėtingumas :