ATRADIMAS: žemaitiški cepelinai

 (16)
Žemaitiški cepelinai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.1429 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves išvirkite su lupenomis.

Atvėsusias bulves nulupkite sumalkite mėsmale ar sutrinkite grūstuve.

Į bulves suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir gerai išminkykite.

Iš tešlos padarykite delno didumo blynus, į vidurį dėkite smulkiai supjaustyto kumpio ir užlenkus užspauskite kraštus.

Cepelinus virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Patiekite su grietine.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Bulvės
4 šaukštas Miltai
2 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
200 g Rūkytas kumpis
Porcijos: 6
Sudėtingumas :