ATRADIMAS: naminė „Nutella“

 (6)
Naminė „Nutella“
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
2.7500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Riešutus paskleiskite ant kepimo popieriaus ir skrudinkite orkaitėje apie 15 minučių (kas 5 minutes pamaišykite).

Užvirkite du puodelius vandens ir įmaišykite sodos. Sudėkite lazdyno riešutus ir virkite apie 3 minutes.

Riešutus nusausinkite ir suberkite į šaltą vandenį. Nulupkite žieveles.

Suberkite riešutus į elektrinį smulkintuvą ir sumalkite riešutus iki pastos konsistencijos.

Įdėkite sviesto, suberkite kakavos miltelius, cukraus pudrą, druską, vanilės ekstraktą ir migdolų esenciją. Gerai sumaišykite.

Ištirpinkite šokoladą ir supilkite grietinėlę. Maišant pašildykite, bet neleiskite užvirti. Leiskite kiek pravėsti.

Į riešutus supilkite šokoladą ir gerai išmaišykite.

Naminę „Nutellą“ laikykite šaldytuve ne ilgiau savaitės.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1,5 puodelis Lazdyno riešutai
2 puodelis Vanduo
3 šaukštas Soda
140 g Pieniškas šokoladas
140 g Juodasis šokoladas
6 šaukštas Grietinėlė (35 proc. riebumo)
1 šaukštas Sviestas
1 šaukštas Kakavos milteliai
2 šaukštas Cukraus pudra
0,5 šaukštelis Druska
0,5 šaukštelis Vanilės ekstraktas
0,2 šaukštelis Migdolų esencija
Porcijos: 10
Sudėtingumas :