ATRADIMAS: česnakinės mielinės bandelės

Česnakinės mielinės bandelės
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų su druska.

Suberkite 1,5 puodelio miltų ir sausas mieles. Gerai išplakite ir palikite porai valandų, kad pakiltų.

Įmaišykite aliejų ir likusius miltus (jei tešla nebelimpa prie dubens sienelių, miltų nebedėkite).

Minkykite, kol tešla ims žvilgėti.

Uždenkite maistine plėvele, švariu rankšluosčiu ir palikite šiltai dar valandai pakilti.

Tešlą vėl gerai išminkykite ir lipdykite pusės kumščio dydžio bandeles.

Bandeles sudėkite į popieriumi ištiestą skardą (tarp bandelių palikite centimetro tarpą).

Palikite dar valandai pastovėti ir pakilti.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Kol bandelės kepa į alieų išspauskite česnaką, suberkite druską ir labai gerai išmaišykite. Smulkiai supjaustytą šoninę apkepkite keptuvėje kol apskrus ir viską supilkite į aliejų.

Dar karštas bandeles sudėkite į dubenį ir apipilkite česnakiniu aliejumi su šoninės gabaliukais. Gerai išmaišykite, kad visos bandelės pasidengtų aliejumi.

Kol bandelės visai atvės, dar kelis kartus pamaišykite su aliejumi.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
2,5 puodelis Vanduo
0,5 šaukštas Druska
1,5 šaukštas Cukrus
2 šaukštelis Sausos mielės
5 puodelis Miltai
3 šaukštas Aliejus
Viršui
6 šaukštas Alyvuogių aliejus
100 g Šaltai rūkyta kiaulienos šoninė
1 šaukštelis Druska
5 skiltelė Česnakai
Porcijos: 12
Sudėtingumas :