Armėniškas raugintų kopūstų receptas

 (2)
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Armėnijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kopūstams nuimkite viršutinius lapus ir gūžes supjaustykite į 4 dalis. Morkas supjaustykite griežinėliais, burokėlius - nedideliais kubeliais, paprikos - juostelėmis. Petražolių ir salierų šaknis sutarkuokite, česnakus nulupkite, aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išėmę sėklas.

Indo, kuriame raugsite kopūstus, dugną išklokite švariais kopūstų lapais. Pirmą sluoksnį dėkite kopūstų. Tada berkite morkas, burokėlius, petražoles ir salierus, česnakus, papriką ir čili. Vėl dėkite eilę kopūstų. Taip sluoksniuokite iki indo viršaus, paliekant sprindžio tarpą. Viršų kurį pridenkite kopūstų lapais ir paslėkite švariu, geriausia mediniu dangčiu.

Išvirkite marinatą, kurį atšaldžius užpilkite ant visų daržovių. Marinato turi būti bent į cm virš daržovių. Rauginkite kambario temoeratūroje 4-5 dienas, paskui išneškite į šaltą patalpą.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

10 kg Baltagūžiai kopūstai
200 g Burokėliai
1,7 kg Morkos
170 g Česnakai
150 g Petražolių šaknys
150 g Salierų šakniavaisiai
4 vnt. Čili pipirai
Marinatui:
5 l Vanduo
8 vnt. Pipirai
3 vnt. Kvepiantys pipirai
230 g Druska
5 vnt. Lauro lapai
1 vnt. Cinamono lazdelė