Apkepas su pomidorais ir sūriu

Sultingas apkepas bus skanus ir karštas, ir atvėsęs. Papuoškite šviežiais žalumynais.
Apkepas su pomidorais ir sūriu
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sumaišykite miltus, druską ir sviestą. Supilkite vandenį ir išmaišykite (masė turi būti vientisa).

Kepimo formą ištepkite sviestu, jos dugną ir kraštus išklokite tešla, kepkite 175 ºC temperatūros orkaitėje 8–10 minučių.

Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite aliejuje, kol šiek tiek pagels.

Į formą, ant tešlos, sudėkite svogūnus, tada – griežinėliais supjaustytus pomidorus. Apibarstykite druska, pipirais ir sutrintu česnaku.

Sumaišykite majonezą, tarkuotą mocarelos ir parmezano sūrį, šiuo mišiniu aptepkite pomidorus.

Kepkite dar 20–25 minutes. Apibarstykite šviežiais bazilikais ar raudonėliais ir patiekite.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
100 g Sviestas
300 g Miltai
2 šaukštas Vanduo
0,5 šaukštelis Druska
Įdarui
7 vnt. Pomidorai
2 vnt. Svogūnai
100 ml Majonezas
100 g Mocarelos sūris
100 g Parmezano sūris
2 skiltelė Česnakai
0,5 šaukštelis Druska
0,5 šaukštelis Juodieji pipirai
2 šaukštas Aliejus
pagal skonį Bazilikai
pagal skonį Raudonėliai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :