Antienos suktinukai su baklažanais

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
1.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Baklažanus supjaustykite išilgai 5 mm storio juostelėmis. Apibarstykite druska ir palikite pastovėti 15 min. Paskui nuplaukite. Sudėkite baklažanus į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, aptepkite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje 15 min.

Susmulkinkite riešutus, svogūnus, česnakus ir žalumynus.

Keptuvėje su lydytu sviestu apkepkite svogūnus, paskui suberkite riešutus, česnakus ir žalumynus, 2 min, pakepkite. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol išgaruos skystis. Tada nukaiskite, kai atvės, įberkite muskato riešuto, druskos, pipirų.

Antienos krūtinėlės supjaustykite išilgai 1 cm storumo riekelėmis. Užtieskite dviguba plėvele ir padaužykite. Paskui supjaustykite kiek didesniais už baklažanų juosteles gabalėliais. Įtrinkite druska, pipirais.

Kiekvieną antienos krūtinėlės juostelę aptepkite aliejumi, ant jos dėkite baklažano juostelę, užtepkite riešutų masės, suvyniokite į ritinėlį. Ritinėlius persmeikite dantų krapštukais.

Sudėkite ritinėlius į kepimo skardą, kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 min. Neperdžiovinkite. Patiekite karštus.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Antienos krūtinėlės
100 g Graikiniai riešutai
1 vnt. Baklažanai
1 šaukštas Lydytas sviestas
1 vnt. Svogūnai
2 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Petražolės
žiupsnelis Kalendros
70 ml Grietinėlė
žiupsnelis Cinamonas
pagal skonį Muskato riešutai
pagal skonį Aitriosios paprikos milteliai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :