Ajoli padažas

Česnakas ir alyvų aliejus (all-i-oli) – dar vienas padažas, kilęs iš Prancūzijos. Itin populiarus Viduržemio jūros šiaurinėje pakrantėje. Ispanijoje, Italijoje, Nicoje ir Provanse jis patiekiamas prie žuvies, jautienos, kalmarų, bulvių su lupenomis, kietai virtų kiaušinių. Virtų daržovių asorti su ajoli padažu ir riekė skrudintos duonos – lengvas ir skanus užkandis.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminamas ajoli taip: 3-4 česnako skiltelės sutrinamos, dedamas žalias trynys, viskas sutrinama. Po to po truputį pilama alyvų aliejaus (200 g), dedama druskos, citrinos sulčių ir šiek tiek šalto vandens.

Sutrinti česnaką, po truputį dėti trynį ir pilti aliejų, dar kartą viską gerai sutrinti, pagardinti citrinos sultimis ir druska, įpilti truputį vandens. Padažas turi būti gan tirštas, kaip majonezas.

Skanaus!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Kiaušinio trynys
4 skiltelė Česnakas
200 ml Alyvuogių aliejus
žiupselis Druska
1 šaukštelis Citrinos sultys
1 šaukštelis Vanduo