Aguoninis KALĖDŲ pyragas pagal močiutės receptą

 (1)
Aguoninis pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
55min
Įvertinimas:
2.5000 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pyrago ruošimas:

Sviestą suplakite su cukrumi. Po vieną sudėkite visus kiaušinius. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais bei aguonomis ir sudėkite į bendrą masę. Maišykite, kol masė pasidarys vientisa. Paimkite 26 cm skersmens kepimo formą, patepkite su sviestu ir supilkite tešlą. Įdėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Po iškepimo atvėsinkite.

Kremo ruošimas:

Želatiną pagal pakuotės nurodymus užmerkite apelsinų sultyse ir ištirpinkite. Grietinę išplakite su virtu kondensuotu pienu. Įpilkite ištirpintą želatiną. Viską sumaišykite iki vientisos masės.

Patiekimas:

Kremu pertepkite pusiau perpjautą pyragą ir užpilkite ant viršaus. Supjaustykite pyragą ir vaišinkite juo svečius.

kaledos.borjomi.lt
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pyragui
150 g Cukrus
150 g Sviestas
3 vnt. Kiaušiniai
200 g Aguonos
200 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
Kremui
500 g Grietinė
150 g Kondensuotas pienas
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
10 g Želatina
3 šaukštas Apelsinų sultys
Porcijos: 8
Sudėtingumas :