VESTUVIŲ STALUI: kaip apskaičiuoti maisto kiekį

Dažnai būsimi jaunavedžiai suka galvas - kiek užsakyti karštų patiekalų, kiek salotų, kokio gausumo turėtų būti saldusis stalas? Juk bus nesmagu, jei svečiai įpusėjus šventei jausis alkani. Tačiau bereikalingai išlaidauti taip pat nesinori.
Vaišių stalas vestuvėse
© Fotolia nuotr.

Ši paprasta formulė padės suplanuoti vaišes ne tik vestuvių stalui, bet ir kitoms šventėms.

Vienam žmogui reikėtų:

1 porcijos pagrindinio patiekalo;
2 porcijų papildomų patiekalų (tai gali būti salotos, mišrainės, pjaustyti šalti mėsos, kiaušinių, žuvies patiekalai. PATARIMAS: svečius padalinkite į tris grupes ir joms parinkite skirtingus patiekalus);
1 saujos vaisių (kad būtų dar paprasčiau apskaičiuoti - vienos didelės vaisių lėkštės pakanka 12 žmonių);
6 kąsneliai užkandžių (jei nėra pagrindinio patiekalo, reiktų 12 kąsnelių užkandžių);
1,5 keksiukų, torto gabalėlių ar pyragaičių;
3 sausainių;
4 stiklinės gaiviųjų gėrimų (šalta arbata, sultys, vanduo su citrina);
2 puodeliai karštų gėrimų.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą