VELYKOMS: kaip išvirti kiaušinį be lukšto + RECEPTAS

 (5)
Be lukšto virtas kiaušinis
© Fotolia nuotr.

Ištieskite maistinę plėvelę ir atsikirpkite tiek lakštų, kiek norėsite virti kiaušinių.

Kiekvieno lakšto viršų aptepkite aliejumi.

Į lakšto vidurį įmuškite kiaušinį. Pabarstykite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.

Maistinės plėvelės lakštą atsargiai suimkite už kraštų ir stipriai užriškite, bet palikite kiaušinį nesuspaustą.

Dėkite į verdantį vandenį ir virkite 3 minutes. Išjunkite ugnį ir palaikykite vandenyje dar 2 minutes.

Sumuštinio receptas:

Avokadą supjaustykite gana plonais griežinėliais.

Burokėlių lapus ir gražgarstes nuplaukite ir nusausinkite.

Ant duonelės riekelės užtepkite minkšto sviesto, dėkite šaukštelį žirnelių, klokite burokėlio lapą, gražgarstės lapą, kelias avokado skilteles ir viską uždenkite be lukšto virtu kiaušiniu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 riekelė Grūdėta duona
4 vnt. Kiaušiniai
4 šakelė Burokėlių lapai
4 šakelė Gražgarstės
0,5 vnt. Avokadai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
pagal skonį Provanso žolelės