UŽGAVĖNĖMS: 10 skaniausių blynų receptų

Anksčiau buvo tikima, kad jei per Užgavėnes gerai ir sočiai valgysi, būsi sotus ir stiprus visus metus. Todėl būdavo valgoma net iki 12 kartų per dieną.
Blynai
Blynai
© Fotolia nuotr.

Paprastai per Užgavėnes būdavo valgomi ne tik blynai, bet ir šiupinys, šaltiena, spurgos. Šiomis dienomis žiemos išvarymo šventės tradiciniu valgiu likę tik blynai.

Dažniausiai anksčiau per Užgavėnes kepdavo miltinius blynus, kiek rečiau tarkuotų bulvių, o Žemaitijoje buvo itin populiarūs mieliniai.

Atrinkome dešimt skaniausių blynų receptų, kurie įtiks visiems skoniams ir net moderniam Užgavėnių stalui.

Miltiniai blynai

Net ir patys paprasčiausi blynai gali tapti nepaprasti. Pakanka į įprastą blynų tešlą įmaišyti smulkiai pjaustytų džiovintų vaisių ar uogų, įberti razinų ar šokolado drožlių.

Grietininiai blynai

Blynai su migdolais

Purūs blyneliai su varške

Bulviniai blynai

Jei norisi sočiau – prikepkite bulvinių blynų. Gera idėja: į bulvinių blynų tešlą įmaišykite faršo. Paprasta, skanu ir tikrai sotu.

TRAŠKU ir PURU: mieliniai bulviniai blynai

YPATINGI bulviniai blynai

Skaniausi BULVINIAI BLYNAI – su varške

Gurmaniški blyneliai

Per Užgavėnes pats tinkamiausias metas išbandyti ir pasilepinti kitokiais – gurmaniškais – blyneliais.

ATRADIMAS: kitokie bananų blynai – 3 PRODUKTAI

Prancūziški Siuzetės blyneliai

Sklindžiai

Nėra vaiko, kuris nemėgtų sklindžių. Patiekite juos ne tik su uogiene, bet ir grietinėle, šviežiais, susmulkintais vaisiais ar skystu šokoladu.

Morkų ir džiovintų slyvų sklindžiai

Gardūs sklindžiai su varške ir razinomis

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Rask tau tinkantį receptą