Tobulų keksiukų gudrybės + ypatingas receptas

 (3)
Keksiukai - idealus desertas. Juos itin paprasta paruošti, o žinant vos vieną tešlos receptą ir keičiant priedus ar viršaus papuošimus nuolat galima stebinti kulinariniais sugebėjimais. Tačiau norint, kad keksiukai kiekvieną kartą gautųsi tobuli, reiktų žinoti kelias gudrybes.
Keksiukai
© Fotolia nuotr.

Iš pradžių atskirai sumaišykite visus sausus produktus ir atskirai skystus. Ir tik tada sumaišykite viską bendrai.

Priedus (džiovintas ar šviežias uogas, šokolado gabalėlius ir kt.) įmaišykite visai gale.

Nemaišykite tešlos per ilgai - kuo ilgiau maišysite, tuo kietesni bus keksiukai.

Baigus kepti, leiskite 5 minutes keksiukams atvėsti šiltoje orkaitėje.

Keksiukų formeles iki pusės apipurkškite aliejumi, tik tada pilkite tešlą - iškepę keksiukai lengviau išsilups. Jei neturite purškiamo aliejaus, sudrėkinkite švaraus virtuvinio rankšluosčio kamputį aliejumi ir ištepkite formeles.

Keksiukų formelių tešla neužpildykite iki pat viršaus. Nuo viršaus turėtų likti bent vienas centimetras.

Nepadauginkite kepimo miltelių - kitaip skonis turės kartumo.

Dėkite kepti į iki reikiamos temperatūros įkaitintą orkaitę.

Migdoliniai keksiukai:

6 šaukštų maltų migdolų (miltų);
pusės puodelio miltų;
šaukštelio kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
2 šaukštų pieno;
2 šaukštų skysto medaus;
2 šaukštelių smulkiai tarkuotos apelsino žievės;
šaukšto apelsinų sulčių;
kiaušinio.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Sumaišykite miltus, migdolų miltus, druską, tarkuotą žievelę ir kepimo miltelius.

Sumaišykite lengvai plaktą kiaušinį, medų, pieną, aliejų ir sultis.

Sumaišykite miltų masę su aliejaus mišiniu.

Kepkite 12 minučių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą