R. Bolgovo gudrybės skaniems sumuštiniams + ypatingas receptas

Ką daryti, jei netikėtai užsuko svečiai? Arba artėjant svarbiai sukakčiai ar šventei tiesiog neturite laiko gaminti šventinę vakarienę ir vakaro pradžiai norite paruošti skanius užkandžius?
Sumuštiniai su rūkyta vištienos šlaunelių mėsa ir obuoliais
Sumuštiniai su rūkyta vištienos šlaunelių mėsa ir obuoliais
© Gamintojo nuotr. (fotografas Vytautas Skuodas)

Žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas pataria, kad greitai ir skaniai paruošti galite ir sumuštinius – jie ne visuomet yra kasdienis patiekalas, viskas priklauso nuo to, kokias sudėtines dalis pasirinksite: įvairią duonelę, daržoves ir žoleles, o kad sumuštinis būtų dar skanesnis – galite jam paruošti užtepėles.

Taigi, svečių pasitikimui šefas siūlo pagaminti lengvus užkandžius su užtepėlėmis. Joms pagaminti Ruslanas siūlo naudoti įvairius sūrius, kurie puikiai dera prie rūkytos mėsytės. Kad nebūtų itin riebu, jis siūlo rinktis karštai rūkytą vištieną: file ar šlaunelių mėsą.

„Prie rūkytų mėsos gaminių tinka visi sūriai, ypač tie, kurie yra švelnaus skonio. Todėl galite rinktis: „Philadelphia“, „Mascarpone“ (maskarponės) sūrį, prie rūkytos vištienos tiks švelnesnis sūris, nes ji pati yra gan stipraus ir išraiškingo skonio,“ – pasakoja Ruslanas Bolgovas.

Ruošiant užtepėles galima tiesiog sumalti turimą mėsytę, sumaištyti su „Philadelphia“ sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis. Šefas pasakoja, kad jam labiausiai patinka karštai rūkyti skrandukai, kuriuos sumalęs sumaišio su sūriu, pabarsto prieskoninių žolelių, saulėje džiovintų pomidorų ir paruoštą masę tepa ant skrudintos duonytės.

„Jei jums patinka ryškesni skoniai, užtepėlės pagrindui galite naudoti majonezą, sumaišyti jį su Barbekiu padažu ir skrudintu svogūnu. Tokią masę taip pat galite užtepti ant skrudintos duonytės ir ant viršaus uždėti smulkiai supjaustytos rūkytos vištienos gabalėlius ir pomidorą,“ - teigia šefas.

Tokioms užtepėlėms paruošti tinka ir mėlynasis pelėsinis sūris, bet kuris tepamas ar varškės sūris. Nepamirškite, kad prie šių užtepėlių puikiai tinka ir šviežios bei marinuotos daržovės, ant viršaus – rūkyta mėsytė. Tiesa, užtepėles galima pasiruošti šiek tiek iš anksto, kad jau ruošiantis svečių atvykimui beliktų sutepti sumuštinius. Jei laiko užtepėlei ruošti neturite, ją jums pakeis „Philadelphia“ sūris, kuriuo galite pagardinti sumuštinius iš skrudinto prancūziško batono ir karštai rūkytos vištienos.

Sumuštiniai su rūkyta vištienos šlaunelių mėsa ir obuoliais

Sumuštiniams paruošti reikės:

Prancūziško batono, supjaustyto 1-1,5 cm griežinėliais, 4 vnt.
Karštai rūkytos vištienos šlaunelių mėsos, 200 g
„Philadelphia“ sūrio, 125 g
Obuolio, 1 vnt.
Sultenės lapelių, 20 g
Penkių rūšių pipirų mišinio, žiupsnelio

Gaminame sumuštinius:

Prancūziško batono griežinėlius paskrudiname iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 3 min. Ant paskrudintų batono riekelių sluoksniais sudedame griežinėliais supjaustytą karštai rūkytą šlaunelių mėsą. „Philadelphia“ sūrį sudedame į konditerinį maišelį ir pamažu išspaudžiame ant mėsos griežinėlių, ant sūrio sudedame šiaudeliais supjaustytą obuolį (žievelę galime palikti), papuošiame sultenės lapeliais ir pabarstome pipirais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą