Produktai, kuriuos galima valgyti net ir pasibaigus galiojimui

 (5)
Jei ant maisto produktų pakuotės galiojimo data seniai praėjusi, neskubėkite išmesti. Pasikliaukite uosle ir akimis. Kai kuriuos maisto produktus galima saugiai valgyti, net pasibaigus galiojimui.
Virti kiaušiniai
Virti kiaušiniai
© Shutterstock nuotr.

Pienas: Pasterizuotas pienas išsilaikys 50 procentų ilgiau, jei laikysite jį žemesnėje temperatūroje. Pamėginkite laikyti pieną šaldytuvo gale, o ne jo duryse. Jei jūsų pienas prarūgo, panaudokite jį blynų tešlai.

Kiaušiniai: Kiaušinius galima naudoti iki trijų – penkių savaičių. Tačiau juos reikia laikyti žemesnėje nei 5C temperatūroje, nes tai užkerta kelią galimam salmonelių bakterijų augimui.

Saldinti produktai: Bet kurį produktą, kuriame yra daug cukraus, pavyzdžiui, uogienę ar medų, yra saugu vartoti.

Rauginti kopūstai: Saugūs, nes tai yra produktai, kurie užkonservuoti juos sūdant ir raugiant.

Traškučiai: Nors ir suminkštėję, traškučiai yra gerai apdoroti ir juose gausu druskos, todėl juos vartoti saugu.

Sausainiai: Kaip ir traškučiai, sausainiai yra gerai apdoroti, todėl juos galima vartoti net ir praėjus nemažai laiko nuo jų galiojimo termino pasibaigimo. Jei jie suminkštėjo ar sudrėko, tiesiog įdėkite juos į orkaitę, kad jie ir vėl būtų traškūs.

Sausi makaronai: Kol sausi produktai, pavyzdžiui, nevirti makaronai, yra laikomi hermetiškuose induose, juos galite laikyti neribotą laiką.

Duona: Laikykite ją šaldytuve ir galėsite ją vartoti itin ilgai. Tačiau būtinai išpjaukite apipelijusias vietas, jei tokių pastebėsite.

Konservai: Konservuotų produktų galiojimo laiką prailginsite, jei laikysite juos vėsioje ir tamsioje vietoje.

Supakuotos salotos: Kol salotų lapai nesupelijo (nuvytę ir supeliję lapai yra skirtingi dalykai), tiesiog atgaivinkite jas lediniame vandenyje.

Šokoladas: Šokoladas gali gulėti ilgai. Jei jis nėra sandariai įpakuotas, ant jo atsiranda baltas sluoksnis, nes riebalai tirpsta ir kyla į paviršių.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Rask tau tinkantį receptą