Patys skaniausi receptai savaitgalio pusryčiams

 (1)
Šį savaitgalį laukia Tėvo diena. Tam, kad šventė prasidėtų nuotaikingai, siūlome leisti mamoms snūstelti, o tėčiams kartu su vaikas padūkti virtuvėje ir pasigaminti nepamirštamus pusryčius. Pasirinkus tinkamus receptus, pusryčių ruošimas bus nenuobodus ir taps tikra švente.
Cinamono pyragėliai
© Fotolia nuotr.

Šventiški skrebučiai

Ruošiant pusryčius svarbu, kad jiems užtektų įprastų ingredientų. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen tam siūlo išbandyti šventinį prancūziškų skrebučių variantą:

„Išplakite pora kiaušinių su pienu, cukrumi ir cinamonu. Batono riekeles išmirkykite plakinyje ir kepkite keptuvėje ant sviesto. Kad tradicinis skrebutis atgytų, kartu pakepinkite šviežių obuolių skilteles apibarstytas ruduoju cukrumi ir cinamonu. Keptus obuolius su prancūziškais skrebučiais papildykite plakta grietinėle“.

Vafliai ir tėčiams, ir vaikams

Vaikai mėgsta vaflius, o vyrai... šoninę! Kulinarė Tėvo dienos proga siūlo mėgstamus patiekalus sujungti ir pusryčiams pasiruošti nepamirštamų vaflių:

„Išplakite vieną didelį kiaušinį, tris šaukštus aliejaus ir didelį puodelį pieno. Atskirai sumaišykite didelį puodelį miltų, pora šaukštelių kepimo miltelių, žiupsnelį druskos ir šaukštelį cukraus. Galiausiai suplakite skystą ir sausą mišinius kartu bei įmaišykite pakepintos šoninės gabaliukus. Tešlą kepkite vaflių keptuvėje, pagal gamintojo nurodymus, o gatavus vaflius patiekite su klevų sirupu“.

Šokoladiniai pusryčiai

Jei paklaustumėme, kokį patiekalą moka pagaminti tiek dideli, tiek mažesni, tiek moterys, tiek vyrai, daugelis atsakymų prasidėtų omletu. Skanus, sotus ir lengvai gaminamas, tik ar tinkamas šventiškai dienai pradėti? Tikrai taip, jeigu jis nebus įprastas, todėl A. Rasmussen pataria išsikepti originalų šokoladinį omletą:

„Gaminimo eiga kaip ir tradicinio omleto – labai paprasta. Pirmiausia, išplakite kiaušinius, įdėkite šiek tiek miltų, cukraus, kepimo miltelių ir svarbiausia – tikros kakavos. Omletui iškepus, jį pagardinkite šviežiomis uogomis, apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite šviežių mėtų lapeliais“.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą