Patarimai, kaip skaniai paruošti triušieną

 (3)
Triušio mėsa - šventinio stalo gardėsi. Tačiau ne visiems pasiseka ją skaniai paruošti - triušiena gaunasi kieta, tarsi guminė.
Kepta triušiena
© Fotolia nuotr.

Puikiam kepsniui ar troškiniui paruošti pakanka žinoti vos kelias gudrybes.

Triušieną būtina marinuoti, kitaip ji bus kieta. Marinuoti- mirkyti marinate reiktų ne trumpiau kaip 3 valandas šaldytuve, geriausia – apie 6 valandas ir ilgiau.

Marinavimui puikiai tiks obuolių sultys, baltas sausas vynas su česnaku. Jei bijote, kad mėsa praras savo kvapą, marinuokite vandenyje su išspaustos citrinos sultimis ar šlakeliu acto. Jauno triušio mėsai pakaks marinuotis piene.

Po mirkymo marinate mėsą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir įtrinkite prieskoniais. Triušienai pagardinti itin tinka ne tik druska ar pipirai, bet ir įvairiausios prieskoninės žolelės, kaip čiobreliai, lauro lapai, šalavijai, cinamonas, raudonėliai, salierai, kadagio uogos, muskatas.

Prieskoniais įtrintą mėsą palikite pastovėti apie 10 minučių.

Net jei gerai išmarinavote, nekepkite triušio orkaitėje - mėsa išdžius ir taps kieta. Geriau triušį supjaustykite dalimis ir kepkite keptuvėje ar troškinkite orkaitėje.

Keptuvėje kepkite įkaitintame aliejaus ir sviesto mišinyje, ant mažos ugnies ir uždengus dangtį.

Prieš dedant į troškintuvą, triušieną apkepkite ant gana stiprios ugnies keptuvėje.

Triušiena iškepusi, jei šakutė sminga lengvai, o ištraukus bėga ne rausvos, bet skaidrios sultys.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą